Дерик Роуз напомни за най-добрите си години, а това бе отлична новина за Чикаго. Гардът завърши с 25 точки, Пау Гасол добави 21, а Джими Бътлър вкара 20, за да могат Биковете да спечелят гостуването си в Кливланд с 99:92 и да поведат с 1-0 в серията. Вторият мач отново е в Охайо. 

„Просто се наслаждавам на всичко - да съм на терена, обстановката, феновете, всеки аспект на баскетбола, който промени живота ми“ заяви Роуз, който трябваше да преодолее поредица от операции в последните 3 години, но сега отново изглежда здрав. В края той удари дясното си рамо при едно съприкосновение, но смята, че проблемът не е сериозен. 

Чикаго дръпна с 12 точки след първата четвърт, но в началото на третата домакините изравниха. След това гостите отговориха с 15 поредни точки, но така и не съумяха да се откъснат решително. 

В края разликата бе само 4 в полза на Биковете, като Кавалиърс имаха шансове, но прибързаха при някои стрелби, а и ЛеБрон Джеймс допусна две грешки. Джими Бътлър вкара през човек 30 секунди преди края, за да увеличи аванса на 6 точки и на практика да гарантира триумфа. 

Кайри Ървинг водеше домакините с 30 точки, а ЛеБрон добави 19 и 15 борби.  Кливланд обаче бе без контузения Кевин Лав и наказания Джей Ар Смит и от останалите само Иман Шъмпърт бе на ниво с 22 точки.