Баскетболистите на Голдън Стейт бяха забравили какво е загуба. Тази нощ Мемфис Гризлис им припомни това. 

Майк Конли се завърна с 22 точки, а тимът му изигра отличен мач в защита, за да спечели с 97:90 като гост и да изравни резултата на 1-1 победи в серията. Сега предстоят два двубоя в щата Тенеси и домакинското предимство вече е на страната на Мемфис. 

Гардът пропусна последните 3 мача заради операция на лицева кост и се появи с маска, но самото му присъствие вдъхнови съотборниците му, коита заложиха на здрава защита, за да спрат Уориърс и да им нанесат първо поражение в собствената зала след повече от 3 месеца и едва трето през сезона като цяло. 

Зак Рандолф добави 20 точки, а Кортни Лий и Марк Гасол помогнаха с по 15. Гостите дръпнаха още след първата част, а в края на втората вкараха 9 поредни точки, за да поведат с 50:39 на почивката. 

В средата на третата разликата стигна до 16 и до края така и не падна под 7. Конли наниза тройка за 90:80 малко повече от 2 минути преди края, с която окончателно гарантира триумфа. 

Стеф Къри получи наградата си за МВП, но остана само с 19 точки. Стрелбата му от игра бе 7 от 19, като от тройката бе 2 от 11. Домакините пропуснаха 20 от 26 изстрела от дистанция, като Клей Томпсън не бе фактор с 13 точки при стрелба от игра 6 от 15. 

На Изток Атланта надви Уошингтън със 106:90 и също изравни на 1-1 преди двете поредни гостувания в столицата. Джон Уол пропусна двубоя за гостите заради контузия в китката, но въпреки това съотборниците му стояха добре в мача и едва в края разликата се вдигна. ДеМари Каръл водеше Ястребите с 22 точки, а Пол Милсап и Ал Хорфърд добавиха по 18.