Лентата на главата се завърна. А също така агресивността, забивките и страхотните отигравания. ЛеБрон Джеймс просто не можеше да допусне Кливланд да загуби втори пореден мач срещу Чикаго. 

Кралят наниза 33 точки и поведе своите към успех със 106:91, с което резултатът в серията бе изравнен на 1-1. Сега предстоят два мача в залата на Булс, но Кавалиърс вече са много по-уверени. 

„Просто в съблекалнята реших да сложа лентата отново. Бе време за завръщане“ заяви Джеймс, който от известно време играеше без нея. Кайри Ървинг добави 21 точки за триумфа, а Джеймс Джоунс 17, от които 5 тройки. 

Без контузения Кевин Лав и наказания Джей Ар Смит, Кливланд не даде този път шанс на съперника. Домакините дръпнаха с 13:2, в края на първата част водеха с 38:18 и до края не погледнаха назад. 

Джими Бътлър вкара 18 точки за гостите, а Дерик Роуз добави 14 и 10 асистенции, но този път Биковете просто нямаха отговор на разигралия се ЛеБрон. 

На Запад Хюстън също успя да изравни на ЛА Клипърс след 115:109. При 1:1 серията се мести в Лос Анджелис за следващите два двубоя. Джеймс Хардън завърши с 32 точки за Ракетите, от които 16 в последната четвърт. Блейк Грифин водеше калифорнийци с 34 и 15 борби, но това не бе достатъчно. 

Гостите отново играха без контузения Крис Пол, но въпреки това водеха с 13 точки в началото на третата четвърт. Тексасци обаче успяха да направят обрат и да се откъснат напред, а в края удържаха аванса си от наказателната линия, след като Ножиците бяха стопили изоставането си до 4 точки.