След две трудни победи за Голдън Стейт с общо 5 точки в първите два мача от серията, феновете очакваха проблеми за Уориърс при първата от двете им визити в Хюстън. 

Нищо подобно. Стеф Къри избухна с 40 точки и поведе калифорнийци към разгром със 115:80 и аванс от 3-0. Така Ракетите трябва да променят историята, за да елиминират съперника си, тъй като досега нито един отбор не е заличавал такъв пасив. 

Лидерът на Голдън Стейт наниза 7 тройки от 9 опита и така постави рекорд по точни изстрели от дистанция в плейофите, като вече има 64. Предишното постижение бе на Реджи Милър от 2000 година и бе 58. 

„Емоциите наистина са големи. Ние осъзнаваме, че това е специален момент и полагаме големи усилия, за да успеем” заяви Къри, чийто тим изглежда като фаворит за титлата точно 40 години след предишния триумф на Уориърс. 

Тексасци нямаха никакъв отговор за играта на противника, като изостанаха с 25 точки още до почивката. Джеймс Хардън вкара едва 17 точки при стрелба от игра 3 от 16 и амбициите на отбора получиха много сериозен удар. 

Клей Томпсън и Дрейманд Грийн добавиха по 17 точки за победителите, които доминираха тотално и в борбата под двата коша с 60-39. Стрелбата на Хюстън от игра пък бе едва 33,7%, което обрече тима на поражение.