ЛеБрон Джеймс приближи Кливланд само на победа от финала на НБА. Той завърши с 37 точки, 18 борби и 13 асистенции за 12-ия си трипъл-дабъл в плейофите, а тимът му измъкна успех със 114:111 срещу Атланта. 

Двубоят бе много драматичен, а след него резултатът в серията стана 3-0 и тя може да приключи още в следващия мач. Ястребите могат да съжаляват, че не успяха да победят и сега са съвсем близо до отпадане. 

Гостите започнаха добре в първата четвърт, докато стрелбата на домакините не вървеше. Ястребите дръпнаха с 19:10 в средата на периода, но пък с 2 поредни тройки домакините останаха в мача. 

ЛеБрон нямаше ден, като не спираше да пропуска. Въпреки това след 12 минути Атланта водеше само с 24:21. Лидерът на домакините пропусна първите си 10 изстрела от игра и вкара първите си точки от наказателната линия почти 16 минути след началото на мача. 

Гостите продължиха да действат добре, като успяха да се справят и при борбите. Те се откъснаха с 38:30, но пък серия от 12:2 за Кливланд обърна нещата. Ключовият момент дойде малко преди паузата, когато Матю Делаведова провокира Ал Хорфърд при една ситуация. 

Гардът, който извади Кайл Корвър до края на сезона при подобен случай, се отпусна с тяло към крака на съперника. Корвър реагира и падна върху съперника си с лакът. След дълго съвещание, реферите отсъдиха грубо нарушение от втора степен на Хорфърд, което означаваше автоматична дисквалификация за него. След 2 части Атланта водеше само с 49:48. 

След почивката домакините взеха превес, макар и без да се откъснат решително. В началото на последната част разликата обаче стигна до 10 точки при 88:78, а след това бе сравнително солидна при 93:84. 

Ястребите обаче не се предадоха. Силна тяхна игра в атака и защита им помогна да изравнят и минута и половина преди края те поведоха със 104:100 след два поредни коша на Джеф Тийг. 

При следващата атака ЛеБрон пропусна, но пък борбата бе за Кавалиърс. Джеймс пропусна един наказателен удар, но и играчите на Атланта пропуснаха. Тристан Томпсън вкара, а след това ДеМари Каръл и Майк Скот не успяха за гостите. 18 секунди преди сирената Иман Шъмпърт изравни от наказателната линия, но пропусна при втория си опит. 

Така Атланта получи шанс да спечели, но изстрелът от тройката на Джеф Тийг, не бе точен и се стигна до продължение. В него гонитбата продължи. Ястребите бяха пропуснали 9 поредни стрелби от игра, преди Тийг да наниже 3 точки от крилото за 111:109. 

В ответната атака ЛеБрон пропусна, но Томпсън се пробери и Джеймс от крилото отбеляза 3 точки 36 секунди преди сирената. В тези минути ясно се виждаше, че лидерът на домакините изпитва болки. След пропуск на Тийг, Кралят реализира. В края Шелвин Мак имаше два добри изстрела от далеч, но пропусна и така победата остана за Кливланд. 

Джей Ар Смит и Матю Делаведова помогнаха с по 17 точки за победата, а домакините отново доминираха в борбите с 56-42. Джеф Тийг вкара 30 точки за гостите, а Пол Милсап добави 22.