Джеймс Хардън не беше готов сезона на Хюстън Рокетс да приключи. Брадата наниза 45 точки изведе Ракетите до победа над Голдън Стейт със 128:115, която бе първа за тима над противника през сезона след 7 поредни поражения. 

Уориърс обаче продължават да водят във финалната серия на Запад с 3-1 успеха и могат да приключат нещата в своята зала в Оуклънд в мач №5. 

Тексасци бяха силно амбицирани да спечелят и това се видя още от самото начало. Те вкараха първите 12 точки в мача, а след първата част имаха аванс от 45:22. За периода домакините успяха в 77% от стрелбите си от игра, като от тройката бяха 8 от 9. 

Нещата за Голдън Стейт изглеждаха още по-драматични, когато във втората част Стеф Къри падна лошо и удари главата си. Той скочи в опит да покрие Тревър Ариза, който обаче се наведе и гардът се превъртя над съперника си, след което се приземи тежко. 

Той остана да лежи известно време, след което все пак се изправи и прибра в съблекалнята. Направените му тестове за мозъчно сътресение бяха отрицателни и в третата четвърт, той отново бе на линия. „Изглеждаше ло-лошо, отколкото бе всъщност. Досега положението не се е влошило, така че сега ще си почина и ще бъда готов за следващия двубой” заяви Къри. 

Голдън Стейт стопи изоставането си до 59:69 на почивката, след силна игра на Клей Томпсън, а по-малко от 8 минути и половина преди края на последната част, се приближи до 98:104 след тройка на Къри. Джеймс Хардън обаче вкара следващите 7 точки от 10-те поред за Хюстън и разликата скочи до 114:98. Калифорнийци отново наваксаха до 110:118, но 3 точки на Хардън гарантира успеха по-малко от 2 минути преди края. 

За отбелязване е, че звата тима си вкараха общо 37 тройки, за да поставят рекорд в мач от плейофите. Дуайт Хауърд помогна за победата с 14 точки и 12 борби, но може да получи наказание, след като в третата част удари с лакът в главата Андрю Богът. Първоначално реферите отсъдиха ситуацията като грубо нарушение от първа степен, но има възможност след ревю то да бъде променено на втора степен и тогава центърът ще бъде санкциониран. 

Къри все пак завърши с 23 точки, Клей Томпсън вкара 24, а Дрейманд Грийн 21 за Уориърс, които обаче позволиха на съперника да реализира 56,6% от стрелбите си от игра.