След 5 сезона начело на Чикаго Булс, в които отборът неизменно стигаше до плейофите, треньорът Том Тибодо бе освободен. 

Лоши отношения между специалиста и ръководството са в основата на раздялата, за която се говореше още преди края на сезона. 

„Ние силно вярваме, че е необходимо ниво на комуникация, което да носи доверие между всички в нашата организация и всеки да гледа в една посока. Когато подобно нещо е пренебрегнато става много трудно отборът да търпи развитие“ заяви генералният мениджър на Биковете Гар Форман. 

Тибодо приключва с отличния баланс от 255-139, което прави 64,7% победи и това го поставя на 7-о място с треньорите с поне 200 мача в Лигата. Не е за подценяване и това, че през последните 3 години той трябваше да преодолява липсата на Дерик Роуз заради многобройните контузии на гарда. 

„Ние преодоляхме много трудности и опитахме да дадем на нашите фенове отдадеността, която заслужават. Благодарен съм за подкрепата, която получих и съм развълнуван от това, което ми предстои в бъдеще, както с националния отбор на САЩ, така и при следващата ми възможност да работя в НБА“ заяви Тибодо. 

Единствено през 2011-а той класира Чикаго за финал в конференцията. През следващата година Роуз получи тежка травма на коляното още в първия кръг срещу Филаделфия, след което записа едва 61 мача за 3 години през редовния сезон. През настоящата кампания отборът отпадна във 2-ия кръг след 2-4 срещу Кливланд на ЛеБрон Джеймс.