Най-желаният свободен агент в НБА – ЛаМаркъс Олдридж взе решение да облече екипа на Сан Антонио Спърс. 

Шпорите бяха считани за основен претендент за подписа на баскетболиста и успяха да го убедят да пристигне в отбора. Желаещи да привлекат крилото бяха още ЛА Лейкърс, Далас, Хюстън, Торонто, Маями, Финикс и разбира се Портланд, където той игра през 9-те сезона, откакто влезе в Лигата. 

„Щастлив съм да обявя, че се завръщам у дома в Тексас и ще играя за Шпорите. Развълнуван съм, че идвам в отбора и ще бъде близо до семейството и приятелите си“ написа Олдридж в Туитър. Очаква се контрактът му да е за 4 години за над 80 милиона долара. 

Той е родом от Тексас, като е играл за местния университет 2 години преди да влезе в НБА през 2006-а, когато бе избран под №2 от Драфта. През последните 4 сезона крилото стигна до Мача на Звездите, като през последната кампания записа рекордните в кариерата си 23,4 точки и 10,2 борби средно на мач. 

Олдридж проведе две среще със Сан Антонио, като в края е свел избора си до Спърс и Сънс, преди да избере Шпорите, където ще играе с Тим Дънкан, Кауай Ленърд и Тони Паркър и се очаква да превърне отбора отново в претендент за титлата. 

Сан Антонио обаче не смята да спира до тук и се надява да вземе и опитния Дейвид Уест, който напусна Индиана в опит да спечели титлата и може би при Шпорите ще има най-добрата възможност да направи това.