След като изпусна най-желаните свободни агенти легендарният тим на ЛА Лейкърс все пак е на път да се подсили със солиден играч. 

Американските медии съобщават, че Езерняците са постигнали принципна договорка с Индиана Пейсърс за привличането на центъра Рой Хибърт. Остава да се доуточнят подробностите. 

Високият 218 сантиметра играч може да бъде изключително полезен, но от настощия му тим искат да се разделят с него заради заплатата му от 15,5 милиона долара, които трябва да получи за следващия сезон. 

Хибърт ще свърши добра работа на калифорнийци, които не успяха да се сдобият с ЛаМаркъс Олдридж и ДеАндре Джордън, както и с други добри варианти в лицето на Грег Монро и Робин Лопес. 

Както е известно Лейкърс избра от драфта гарда ДиАнджело Ръсел, който ще има нужда от висок чонек под коша, с когото да комбинира. 

Показателите на Хибърт малко спаднаха в последните два сезона, но все пак той остава достатъчно солиден на позицията със средно за кариерата си 11,1 точки, 6,8 борби и 1,9 чадъра средно на мач.