Един от най-популярните играчи от НБА през последните две десетилетия – Кевин Гарнет, ще продължи кариерата си и ще бъде в Лигата и след като навърши 40. 

Баскетболистът потвърди, че ще носи екипа на Минесота Тимбърлуулвс и през следващата кампания, като според ESPN договорът му е за два сезона, така че ако изпълни контракта си, той ще играе и когато мине 40. 

„Невероятно съм развълнуван и вдъхновен, че ще бъда част от този талантлив отбор“ заяви Гарнет, който изкара първите си 12 сезона от кариерата при Вълците, а след престой в Бостън и Бруклин, се завърна при тях през зимата. 

Очакванията са Гарнет да бъде на полето по около 20 минути на мач, като трябва да помогне със своя опит, най-вече на избрания под №1 от Драфта Карл-Антъни Таунс, който подписа договор за 3 години срещу 15 милиона долара. 

Заедно с миналогодишния първи избор - Андрю Уигинс, те ще трябва да превърнат Минесота в претендент за плейофите. Екипът на отбора ще носи и утвърдилия се вече в Европа Неманя Биелица, който е разбра да подпише за 3 сезона срещу 11,7 милиона долара.