Германският спортен гигант Адидас е отправил умопомрачителна оферта към една от големите звезди от НБА в момента – Джеймс Хардън. 

Гардът на Хюстън Рокетс, който е известен с огромната си брада, е получил предложение от 200 милиона долара за следващите 13 години. 

Досега баскетболистът носеше Найки, но договорът му с компанията изтече, като от нея трябва да решат до края на следващата седмица дали ще изравнят офертата на Адидас и ще го задържат или ще го загубят. 

„Ние поканихме Джеймс Хардън да се присъедини към нас. Силно харесваме неговия подход към играта, стилът му и начина, по който изглежда и сме убедени, че би бил изключителна придобивка за компания“ заяви говорителят на Адидас. 

Ако Найки се откаже от Хардън, той ще стане поредната обещаваща звезда, която преминава при Адидас. През 2012-а това направи Дерик Роуз, а преди няколко месеца и Деймиън Лилард подписа дългосрочен контракт с концерна. 

Брадатият гард прогресира сериозно напоследък, като през миналия сезон записа средно по 27,4 точки на мач и остана втори в гласуването за МВП след Стефан Къри. Той помогна на Ракетите да стигнат до финала на Запад и сега амбициите му са още по-големи.