Една от най-големите звезди в НБА Дерик Роуз бе обвинен в изнасилване, заедно с още двама мъже – Райън Алън брат на Тони Алън от Мемфис и Рандал Хамптън, мениджър на играча. Те са обвинени, че са дрогирали жена, нахлули са в дома и и са я изнасилили. 

Адвокатът на баскетболиста очаквано отрече категорично тези твърдения, но вече е заведен граждански иск срещу играча и останалите, макар и потърпевшата да твърди, че случката е от 2013-а година. 

Джейн Доу се запознала с Роуз още през 2011-а и скоро след това е започнала връзка между тях преди да се стигне до инцидента, който първоначално тя не искала да огласява, но сега решила да потърси правата си, заради емоционалния стрес и последици от случката. 

„Тези обвинения са пълна лъжа и не почиват на никакви реални факти. Това е отчаян опит да се очерни високоуважаван и успешен спортист. Г-н Роуз е имал сексуална връзка с ищцата повече от 2 години, но след като ги е прекратил започват тези нелепи обвинения, които целят тя да получи милиони долари. Ние сме напълно убедени, че справедливостта ще възтържествува“ се казва в специално изявление на адвоката на баскетболиста.