Шампионите на НБА от Голдън Стейт Уориърс ще бъзат без треньора си Стив Кър за известно време, тъй като специалистът ще си вземе почивка, за да се възстанови от две операции, които претърпя през лятото. 

Специалистът легна под ножа в края на юли заради проблем в гърба, а през септември претърпя нова процедура в стремежа да се справи с проблема и сега е решил да се подложи на пълна рехабилитация. 

„След първите два дни от тренировъчния лагер разбрах, че имам нужда малко да намаля темпото и да се фокусирам върху възстановяването си. Лятото бе трудно и просто искам да се оправя изцяло, за да мога да изпълнявам както трябва задълженията си на терена и извън него“ заяви Кър. 

От отбора отказаха да обявят колко време ще отсъства наставника, като това ще зависи от скоростта, с която се възстановява. Временно функциите на главен треньор ще носи първия помощник Люк Уолтън. 

През юни Кър изведе Уориърс до първата титла на отбора от 40 години, като стана едва 7-ият дебютант в историята стигнал до върха. Сезонът в Лигата започва на 27 октомври, като в първия си мач тимът ще приеме Ню Орлийнс и тогава играчите ще получат по традиция шампионските си пръстени.