ЛеБрон Джеймс започна колебливо в контролите преди сезона в НБА, след като остана едва с 8 точки, а Кливланд загуби от Атланта с 96:98 у дома. 

Суперзвездата пропусна цели 10 от 13-те си изстрела от игра и въпреки че добави 7 борби, 5 асистенции и 3 откраднати топки, отборът му загули. 

Все пак за Кавалиърс не играха суперзвездите Кевин Лав и Кайри Ървинг, а и гостите бяха амбицирани да спечелят, след като през май паднаха с 0-4 във финала на Източната конференция. 

В друг мач Кевин Дюрант записа първите си минути игра след 8 месеца, в които се възстановяваше от контузия и се отчете с 15 точки при победата на Оклахома Сити над Минесота със 122:99. 

Крилото показа, че е напълно готов, като успя в 5  от 8 изстрела от игра. Той пропусна 55 срещи миналия сезон, а отборът му не стигна до плейофите, но сега надеждите са за нещо различно. 

За Вълците добре се представи избраният под №1 от Драфта Карл-Антъни Таунс, който завърши с 18 точки, но Гръмотевиците успяха в 55% от стрелбите си от игра, а и спечелиха борбите с 45-27, така че логично триумфираха.