Капитанът на баскетболния Левски Павел Иванов реализира светкавичен трансфер в аржентинския Баия Бланка. Лидерът на „сините“ беше изпратен преди началото на вчерашния мач на тима, който загуби с 59:65 от Балкан Ботевград. Иванов получи специален плакет и потник на Левски от президента на клуба Тити Папазов.

"Наистина беше доста емоционално. Ако трябва да съм честен, малко се изненадах, но беше много приятно и като цяло ме зареди с много положителни емоции за предстоящите предизвикателства за мен, заяви Иванов пред БНР. Крилото ще бъде вторият български баскетболист в местното първенство. По-рано Александър Янев премина в Сан Мартин Кориентес.

"През целия си съзнателен живот защитавам името на „Левски“ и се боря всячески за него и ще е много трудно да се представя в друга роля и за друг отбор, но мисля, че трябва да се справя. Ще успея.

Трансферът стана изключително бързо, може би за два дни. Те са били набелязали друг играч и в последния момент сделката пропада. Моментът беше подходящ за мен, аз приех и на следващия ден вече имах самолетни билети.

Мисля, че избрах правилното решение. Отборът е много добър, в много добро първенство и смятам, че беше назрял моментът да предприема нова крачка в кариерата ми. Знам, че „Баия Бланка“ е изграден от много млади местни баскетболисти, имат двама американци и още един чужденец, които са ядрото на отбора, а младите им помагат", каза още Павел Иванов.

"Може би като дете съм си мислил и мечтал за НБА, но все пак трябва да сме реалисти. Там нивото е изключително високо и колкото и да ми е мечта, би било изключително трудно да го постигна", допълни крилото.