Коби Брайънт се е обадил още през лятото на Въздушния Майкъл Джордън, за да му каже, че планира да прекрати кариерата си след края на сезона, разкри самият той. 

37-годишният баскетболист обяви официално, че ще спре с играта след настоящата кампания, която е 20-ата му с екипа на ЛА Лейкърс. 

„Всъщност, Джордън бе един от първите, на които казах. С него често се чуваме“ заяви Коби, който попитал легендата кога самият той е разбрал, че трябва да приключи с активния баскетбол. 

„Поговорихме си, върнахме се назад във времето и се посмяхме, но това, което той ми сподели бе просто да се наслаждавам на оставащото ми време в играта, независимо от всичко. Каза ми: „Не оставяй някой да те лиши от тези моменти. Наслаждавай се“ разкри Брайънт. 

Коби е считан именно за продължител на завета на Майкъл, който по времето, когато Брайънт влезе в НБА, все още бе на невероятно ниво. Първоначално той спря през 1998-а, но след това се върна и игра и навършил 40 години и дори в последния си сезон за Уошингтън вкарваше средно по 20 точки на мач.