Страхотно шоу се очертава следващата седмица, когато е 65-ият Мач на Звездите в НБА. В деня преди сблъсъка по традиция се провеждат атрактивни надпревари, като този път шоуто обещава да бъде страхотно. 

Лидерът на Голдън Стейт Стеф Къри ще защитава титлата си при стрелбата от тройката, но в сериозна конкуренция. Гардът, който е №1 по отбелязани изстрели от далечна дистанция, ще трябва да се спрали със съотборника си Клей Томпсън, Каул Лаури от Торонто, Крис Бош от Маями, Джеймс Хардън от Хюстън, Джей Джей Редик от Клипърс, Девин Букър от Финикс и Крис Мидълтън от Милуоки. 

Всички те са отлични стрелци от зоната за 3 точки, като най-сериозна изглежда конкуренцията на Томпсън и Хардън, но и Джей Джей Редик не трябва да бъде отписван от сметките. 

При забивачите миналогодишният победител Зак ЛаВин от Минесота също е на линия, а в надпреварата ще участват още Уил Бартън от Денвър, както и по-високите Андре Дръмънд и Аарън Гордън, съответно от Детройт и Орландо. 

Атрактивна се очертава и надпреварата по умения с топка, която ще включва четирима високи играчи в лицето на Дреймонд Грийн от Уориърс, ДеМаркъс Къзънс от Сакраменто, Антъни Дейвис от Ню Орлийнс и новобранецът Карл-Антъни Таунс от Минесота. Те ще бъдат конкуренция на гардовете Патрик Бевърли от Хюстън, Айзея Томас от Бостън, Си Джей Маккълъм от Портланд и Джордън Кларксън от ЛА Лейкърс.