Серия от 5 поредни загуби и от 9 поражения в последните 10 мача, означаваше още една треньорската рокада в НБА. Престоят на Дерек Фишър начело на Ню Йорк Никс приключи. 

Наставникът бе уволнен, след като тимът от Голямата ябълка изостана сериозно в битката за плейофите в Източната конференция. 

Балансът на отбора е 23-31 и много добрият старт бе бързо забравен. Фишър приключва с показатели от 40-96, след като през миналата кампания спечели само 17 срещи. 

На негово място временно е назначен бившият играч на ЛА Лейкърс Кърт Рамбис, който за два сезона в Минесота записа 56 успеха и цели 145 поражения, така че едва ли ще остане дълго време. 

„Това е много талантлив отбор със силен характер и аз съм уверен, че ще успее да постигне целите си. Разбира се, че съм разочарован, но тук получих сериозен опит, който вярвам, че ще ми послужи за в бъдеще“ заяви Фишър. 

Миналото лято промените в Никс бяха сериозни, след като тимът привлече свободните агенти Аарън Афлало и Робин Лопес, а от драфта взе латвиеца Кристапс Порзингис, който се превърна в истинска сензация. 

След влошените представяне обаче, президентът Фил Джаксън прецени, че е време за промяна в стремежа на тима да се върне в елита на НБА.