В НБА се случва абсолютно всичко и тази нощ автокош струваше победата на Мемфис Гризлис в мача с Портланд. 

Куриозната ситуация се разигра в края на двубоя, когато домакините имаха аванс от 2 точки, но се стигна до изравняване и след това в продължението гостите взеха предимство, за да спечелят със 112:106 и да запишат първия си триумф в залата на съперника от 3 години. 

При 102:100 за Гризлис гостите имаха владението в края и Деймиън Лилард опита тройка, но пропусна. Си Джей Маккълъм не успя при първата добавка, но се стигна до втора и топката премина през ринга. 

Точките бяха записане на Алан Краб, но се повторенията показаха, че Джеф Грийн от домакините всъщност е този, който реализира двете ключови точки. Реферите гледаха видеозапис и правилно зачетоха коша, а в добавените минути ключов пропуск на Тони Алън при 106:108 помогна на Пионерите да стигнат до ценния успех. 

Лилард завърши с 33 точки, Маккълъм добави 21, от които 6 в продължението, а с баланс 26-27 Портланд продължава да преследва място в плейофите. Домакините пък са с 30-22 и засега са сигурни участници в елиминациите. Те обаче загубиха още в първата част центъра си Марк Гасол поради контузия и въпреки че Майк Конли и Зак Рандолф вкараха 27 и 26 точки, това не бе достатъчно. 

Интересно е, че при предишното гостуване на Портланд в Мемфис, Гризлис успяха да спечелят след добавка по-малко от секунда преди края, а сега късметът се усмигна на гостите.