Баскетболистите на САЩ победиха сборния тим на Света в мача на Изгряващите звезди в НБА. 

Американците се наложиха със 157:154 в Торонто в двубоя, който противопоставя по традиция отбори, съставени от играчи първа и втора година в Лигата. 

Очаквано съперниците не заложиха на особено солидна игра в защита, като сблъсъкът бе изпълнен с атрактивни изпълнения. 

В него имаше множество забивки, бяха вкарани общо 34 тройки и направени общо само 14 нарушения, за да се стигне в крайна сметка до победата на САЩ, като по този начин американците си върнаха за загубата миналата година. 

Те успяха да дръпнат с десетина точки още през първото полувреме и до края задържаха аванса си, въпреки че в последните секунди бяха настигнати. Забивка на Джабари Паркър реши всичко, тъй като разликата стана 5 точки. 

Зак ЛаВин от Минесота бе избран за Най-полезен в сблъсъка, след като завърши с 30 точки. 25 за победителите добави Джордън Кларксън, а с 23 и 22 останаха Девин Букър и ДиАнджело Ръсел. За Света латвийското чудо Кристапс Порзингис и Емануел Мудией се отчетоха с по 30, а Андрю Уигинс реализира 29.  

ЛаВин ще защитата утре рано сутринта българско време титлата си при най-добрите забивачи, а Съботата на звездите ще включва още конкурсите по умения с топка и стрелба от тройката, които ще бъдат не по-малко атрактивни. 

Преди този мач пък се състоя двубой на знаменитостите, в който взеха участие известни спортисти и хора от шоубизнеса. Канада победи САЩ със 74:63 в него, като тенисистът Милош Раонич вдигна феновете на крака със забивка.