Стеф Къри не успя да защити титлата си от състезанието по стрелба от тройката по време на Звездния уикенд в НБА, след като загуби от съотборника си от Голдън Стейт Клей Томпсън. 

Стрелците на Уориърс очаквано стигнаха до финала, в който участва и младока Девин Букър от Финикс, но той остана само с 16 точки. 

Преди това отпаднаха Крис Мидълтън (13), Си Джей Маккълъм (14), Кайл Лаури (15), Джеймс Хардън (20) и Джей Джей Редик (20), като последните двама бяха победени от Букър в плейоф за влизане във финала. 

В първия кръг Томпсън завърши с 22 точки срещу 21 за Къри и затова имаше привилегията да стреля последен. Стеф се отчете с 23 точки, а Клей не започна добре и имаше 13 преди последните си 10 изстрела. 

Повечето от тях обаче бяха с шарени топки, които носеха 2 точки, като той успя и при петте си последни опита от крилото, за да завърши финала с 27 точки и така да детронира Къри. 

Новобранецът Карл-Антъни Таунс от Минесота пък стана най-високият победител в състезанието по умения с топка. Центърът надви неочаквано Айзея Томас от Бостън във финала на надпреварата. Таунс, който е 213 см. , елиминира преди това Дреймонд Грийн и ДеМаркъс Къзънс, като измина трасето най-бързо и реализира първи тройката, за да спечели финала срещу дребничкия Томас.