Зак ЛаВани и Аарън Гордън направиха невероятно шоу в конкурса по забиване, преди в крайна сметка втора поредна титла от надпреварата да спечели баскетболистът на Минесота Тимбъруулвс. 

Конкурентът му от Орландо обаче показа не по-малко впечатляващи изпълнения, които включваха помощ от талисмана на Меджик, който бе прескочен на няколко пъти. 

Особено акрактивна бе забивката, при която Гордън прелетя над талисмана, който държеше топката, взе я, след което я прекара под двата си крака, преди да забие с лявата ръка. 

На всичко обаче ЛаВин имаше отговор, като демонстрира невероятния си атлетизъм, скачайки от фауллинията за повечето си изпълнения. Двамата получиха максимални оценки от 50 от съдиите за двете си изпълнения, като се наложи допълнителни опити и при първите също бяха наградени с максимуми. 

При вторите обаче, дойде развръзката. Гордън заложи на забиване с гръб към коша, при което първо вдига топката зад главата си, след това я свали между краката и накрая заби с две ръце. Той получи 47 и ЛаВин се възползва, като скочи стъпка стъпка след наказателната линия, прекара топката през краката си и заби, а с това си осигури и трофея за втора поредна година. 

ЛаВин призна след надпреварата, че Гордън също е заслужавал да спечели, а двубоят между двамата бе дори сравнен с легендарния сблъсък между Майкъл Джордън и Доминик Уилкинс от 1988 година. 

Андре Дръмънд и Уил Бартън, които бяха другите участници, не успяха по никакъв начин да се приближат до нивата на финалистите, въпреки че Дръмънд направи приличен опит с помощта на Стив Неш, който му подхвърли топката с крака.