Баскетболистите на Атланта се класираха за полуфиналите на Източната конференция в НБА, след като победиха Бостън като гости със 104:92 и затвориха серията с 4-2 успеха. 

Това е първи успех на тима над Селтикс в елиминации от 1958-а година, когато още отборът носеше името Сейнт Луис Хоукс. През последните 58 години Детелините бяха спечелили 9 плейофни серии срещу този съперник, но сега поредицата приключи. 

Домакините рано изпуснаха контрола върху двубоя, като успяха едва в 36% от стрелбите си. Разликата стигна 20 точки в третата част, а след това бе увеличена и до 28 в началото на четвъртата, което означаваше, че победителят е ясен. 

„Ние се научихме, че нито една преднина не е сигурна и затова излязохме амбицирани в третата четвърт и продължихме да нападаме. Бяхме постоянни и това направи разликата“ заяви Ал Хорфърд. 

Шестима играчи от победителите приключиха с двуцифрен актив, като Пол Милсап вкара 17 точки, а Кент Бейзмор и Ал Хорфърд добавиха по 17. Играчите на Атланта успяха в 51,4% от стрелбите си и направиха 26 асистенции. 

Следващият съперник на отбора е Кливланд, като Ястребите ще се надяват на по-добро представяне от миналата година, когато във финала на конференцията загубиха от Кавалиърс с 0-4.