Баскетболистите на Портланд измъкнаха труден успех със 106:103 и затвориха серията с ЛА Клипърс с 4-2 победи. Те станаха първия тим от 2013-а наваксал пасив от 0-2 и ще играят с Голдън Стейт в полуфиналите на конференцията. 

Гостите не се дадоха, като Джамал Крофърд наниза 32 точки, а Остин Ривърс добави 21, при това повечето след като получи 11 шева над лявото око след сблъсък в първата част и в края на мача изглеждаше като боксьор. 

Те успяха да стопят 6 точки в края и да изравнят при 103:103. Си Джей Маккълъм пропусна, но Мейсън Плъмли бе фаулиран при опита да се пребори и вкара и двата наказателни удара. Джамал Крофърд не успя в последната атака и това бе краят за калифорнийци, които просто нямаше как да компенсират липсата на Крис Пол и Блейк Грифин. 

Деймиън Лилард отбеляза 28 точки за Трейл Блейзърс, Си Джей Маккълъм добави 20, а ключова за успеха се оказа и стрелбата отдалеч, защото след 4 от 16 от тройката през първото полувреме, през второто Портланд бе 10 от 16. 

На Изток обаче остава много интересно, тъй като Маями и Индиана стигнаха до 7-и мачове, изравнявайки на 3-3 победи. Особено ценен е успеха на Хийт с 97:90 срещу Шарлът, защото бе постигнат като гост и сега седмият сблъсък ще е във Флорида. 

Преди този сблъсък Дуейн Уейд бе пропусна 22 поредни изстрела от тройката, като не се бе разписвал от дистанция от декември, но сега успя и при двата си опита. Той вкара отдалеч за 93:88 46 секунди преди края, след това добави още един кош, а в края и чадър срещу Кемба Уокър, като приключи с 23 точки. 

„Обичайно той не е известен със стрелбата си отдалеч, но големите играчи умеят да правят големи отигравания във важните моменти и точно това се случи“ заяви Уокър, който вкара 37 точки за домакините. Стършелите догонваха през повечето време и успяха да се приближат до 88:90, след което Уейд излезе на сцената. 

Индиана пък разби Торонто със 101:83 у дома и ще гостува в Канада за мач №7. Пейсърс затвориха третата част с 6 поредни точки, след което вкараха 12 поред в началото на последната и си осигуриха успеха.