Голдън Стейт Уориърс не остави шансове на Портланд Трейл Блейзърс в първия мач от полуфиналите на Западната конференция на НБА, като спечели със 118:106. Резултатът дори заблуждава, тъй като домакините водеха от самото начало и контролираха нещата. 

В отсъствието на Стеф Къри Клей Томпсън изигра страхотен двубой, като записа 37 точки, а Дреймонд Грийн приключи с трипъл-дабъл от 23 точки, 13 борби и 11 асистенции. 

Още в първата четвърт Голдън Стейт взе 20 точки аванс при 37:17, като Клей Томпсън набързо наниза 18 точки. След това разликата понамаля, но реално в нито един момент домакините не бяха застрашени и постигнаха комфортен триумф. 

Въпреки че вкара 30 точки, лидерът на Портланд Деймиън Лилард бе пазен много добре. Той приключи при стрелба от игра 8 от 26, като повечето му успешни изстрели дойдоха, когато двубоят бе решен. Предимството на домакините в борбата също бе солидно – 55-38 и това също оказа решаващо влияние. 

По време на двубоя Стеф Къри даде интервю, в което обяви, че се чувства все по-добре и дори има шанс да се завърне на терена за мач №3 от серията, който е следващият уикенд. Вторият двубой отново ще бъде в Оукланд.