Баскетболистите на Маями не оставиха шансове на Шарлът и след 106:73 затвориха серията с 4-3 победи, за да се класират за полуфиналите на Източната конференция на НБА. 

Горещите спечелиха последните две срещи и чакат победителя от Торонто и Индиана. Тимът от Флорида е спечелил последните четири решаващи 7-и срещи, което също трябва да бъде отбелязано. 

Интрига в мача имаше донякъде до почивката. В първата част домакините бяха по-концентрирани, овладяха борбата, като имаха предимство от 16-7 след 12 минути и логично поведоха с 29:18. 

Във втората Стършелите се приближиха до 40:44, но последваха 8 поредни точки от Маями, които водеха с 54:42 на почивката. Горан Драгич игра много силно в този период, като се отчете със 17 точки. 

Третият период бе ключовият, в който интригата бе убита от домакините. Те се откъснаха бързо напред, като след 29:11 дръпнаха с 83:53 преди последните 12 минути. 

Драгич приключи с 25 точки, Джералд Грийн добави 16, а силни изяви имаха още Дуейн Уейд, Хасан Уайтсайд и Луол Денг. „Не съм пророк, но бях сигурен, че ще спечелим този мач” заяви Уейд, който има 22 победни серии за Маями от 29, в които е участвал.