Оклахома Сити отговори след разгрома в първия мач и макар и с малка помощ от съдиите, изравни на Сан Антонио след 98:97. 

Тъндър нанесе едва второто домакинство поражение на Шпорите през сезона и при 1-1 в серията ще приеме тексасци в следващите два двубоя, които се очертават да бъдат ключови. 

Мачът бе изключително драматичен, като в последните секунди домакините наваксаха изоставане от 91:96, за да се приближат до 97:98 13 секунди до сирената след 3 наказателни удара на Ламаркъс Олдридж. Тогава той дойде и ключовия момент. 

При вкарване на топката в игра отстрани, Дион Уейтърс удари с лакът Ману Джинобили, за да си отвори дистанция. Реферите замълчаха, но след това признаха, че са сбъркали. 

„На паркета не видяхме нещо нередно, но като гледахме видеоповторение сме съгласни, че в ситуацията трябваше да отсъдим нарушение в атака на Уейтърс“ заяви единият от тях Кен Мауър. 

Играчът на Тъндър пък се направи на ударен. „Честно казано не разбрах какво точно се случи. Аз съм в игра и единственото важно за мен е да намеря съотборник. В крайна сметка измъкнахме успеха и това е най-важното за мен“ заяви той. 

Дори след това обаче, Сан Антонио имаше шанс. Дани Грийн изби топката от Кевин Дюрант, след което Пати Милс пропусна тройка от чиста позиция. Олдридж, който вкара 41 точкси в мача, взе борбата, но не успя да стреля, а след това и Кауай Ленърд не съумя да насочи топката към коша. Джинобили все пак бе критичен към своя тим. 

„Не съм сигурен какво точно е, но в това положение имаше нещо нередно и трябва да има нещо нередно. В крайна сметка обаче, след това ние взехме топката, имахме изстрел от добра позиция, а след това и борба в нападение, които пропуснахме“ заяви аржентинецът. 

Ръсел Уестбрук наниза 29 точки и направи 10 асистенции за победителите, Кевин Дюрант добави 28 точки и сега Оклахома Сити е в много добра позиция в серията.