Баскетболистите на Голдън Стейт показаха отново шампионския си манталитет и вече водят с 2-0 в серията срещу Портланд. 

Трейл Блейзърс отправиха сериозно предизвикателство към Уориърс, като водеха с 11 точки преди последната четвърт, но в нея калифорнийци се развихриха, направиха обрат с 34:12 и след 110:99 спечелиха и втория мач от полуфинала. 

„Бяхме страшно концентрирани, както в защита, така и в нападение. Именно с такова усилие можем да победим такъв съперник” заяви Клей Томпсън, който вкара 27 точки, включително и тройката, с която тимът му поведе за първи път в мача в средата на последната четвърт. 

Преди това за 3 части гостите играха силно. Те поведоха с 34:21 след първата част, авансът им достигна до 17 точки в един момент, а с тройка със сирената на Деймиън Лилард се откъснаха с 87:76 преди последните 12 минути. В тях обаче не издържаха. 

„Играхме много добри 3 части. Показахме, че можем да бъдем конкурентни на този отбор, но изпуснахме момента да спечелим и сме разочаровани” заяви треньорът Тери Стотс, чийто тим ще приеме Уориърс в следващите два двубоя, но се очаква Стеф Къри да се върне още за следващия. 

Серия от 15:4 на старта на последната част заличи пасива на Голдън Стейт и след това за Портланд нямаше връщане назад. Лилард отбеляза 25 точки за гостите, Си Джей Маккълъм добави 22, но това не бе достатъчно.