Баскетболистите на Кливланд определено хвърлиха ръкавицата на Голдън Стейт показвайки, че и те могат да стрелят от дистанция. 

Тази нощ Кавалиърс поставиха абсолютен рекорд в НБА от 25 тройки, което очаквано им донесе победа над Атланта със 123:98 и аванс от 2-0 в серията. Следващите два мача от полуфинала са в залата на Хоукс. 

Джей Ар Смит поведе победителите със 7 точни опита отдалеч, ЛеБрон Джеймс и Кайри Ървинг добавиха по 4, Кевин Лав се отчете с 3, а общо десет играчи се разписаха от дистанция. Кливлинд завърши с баланас 25-45 за 3 точки, докато за 2 бе 16 от 42. 

„Това бе наистина специална вечер за нас. В тази лига са играли толкова много невероятни играчи и стрелци и да можем да поставим този рекорд е наистина специално” заяви ЛеБрон Джеймс, който приключи с 27 точки. 

Тимът му реализира 18 тройки още до почивката, което означаваше аванс от 74:38 на полувремето и на практика гарантирана победа. Това даде възможност основните играчи на тима да починат, Като в края Дантей Джоунс и Мо Уилямс добавиха по една тройка, за да бъде подобрено постижението на Орландо от 2009 и на Хюстън от 2013 от по 23 в рамките на един двубой.