Суперзвездата на Голдън Стейт Стеф Къри почти сигурно няма да се завърне в игра за третия мач от серията с Портланд в неделя рано сутринта българско време, въпреки очакванията това да се случи. 

Гардът, който се възстановява от разтежение в коляното, не е тренирал в четвъртък с Уориърс и макар и да се подготвя, все още не е участвал  в двустранна игра, така че няма да се рискува с включването му в игра. 

„Засега всичко върви спокойно и по план. Малко е вероятно обаче да играе“ заяви треньорът Стив Кър, чийто тим има аванс от 2-0 в серията и ще се стреми да спечели поне единия от двата мача в Орегон. 

В същото време само дни след отпадането от плейофите, Индиана се раздели с Франк Вогъл, чийто договор с тима няма да бъде подновен. Легендата Лари Бърд, който е президент по баскетболните операции на Пейсърс обяви, че на тима е нужна промяна. 

Вогъл изкара повече от 5 сезона начело на отбора, след като го пое по време на 2010-11, като го изведе до два поредни финала в Източната конференция. В крайна сметка обаче, сега ще има промяна, докато наставникът е свързван с позициите в Ню Йорк Никс и Хюстън Рокетс.