Литовският център Йонас Валанчунас бе с основен принос Торонто да изравни на Маями на 1-1 победи в полуфиналите на Изток в НБА. 

Той имаше 4 точки до края на третата четвърт, но в последната и продължението добави още 11, а освен това взе и 12 борби при триумфа с 96:92. Както и първата среща и сега се стигна до продължение, но този път радостта бе за домакините. ДеМари Каръл се отчете с 21 точки и така канадците ще бъдат по-спокойни преди двете си поредни визити във Флорида. 

„Той определено бе основната причина да спечелим“ призна ДеМар ДеРозън, който се отчете с 20 точки. Кайл Лаури добави още 18, а тимът преодоля почти 50% успеваемост на гостите при стрелбата. 

Горещите направиха 11 от своите 21 грешки в първата част, след която губеха с 19:29. Последва обаче обрат и в средата на последната Маями водеше със 77:70. След това домакините се вдигнаха на щурм и дръпнаха с 84:80 по-малко от минута преди сирената. 

Дуейн Уейд вкара обаче тройка, а след кош на Лаури, Горан Драгич изравни с нов точен изстрел отдалеч. Лаури пропусна със сирената, но в продължението Маями не вкара точка повече от 4 минути и това се оказа решаващо. 

„Смятаме, че в атака определено не бяхме на ниво и им дадохме този мач“ призна Уейд, който заедно с Джо Джонсън вкара по 17 точки. Драгич реализира 20, но това не се оказа достатъчно.