ЦСКА Москва е новият европейски клубен шампион по баскетбол. Във финала на Евролигата в Берлин руският гранд победи Фенербахче със 101:96 след продължение в изключително драматичен сблъсък. 

Това е седма титла в историята на Армейците, като повече от тях има само Реал Мадрид – 9. В 13 от последните 14 издания на Файнъл Фор обаче, те неизменно са част от него и това показва невероятно постоянство. 

Първото полувреме изобщо не предполагаше такава драма. Все пак мачът очаквано започна оспорвано с леко предимство за руския тим. Армейците стреляха много добре отдалеч и след 22:20 в първата част, във втората успяха да се откъснат с 50:30, след като затвориха полувремето с 13 поредни точки. 

Всичко изглеждаше решено, но турският тим не мислеше така. Те стопиха само 4 точки пасив в третата част, но в последната се вдигнаха на щурм и дори поведоха с 83:81 20 секунди преди сирената. Нандо де Коло изпусна от тройката за ЦСКА, но Виктор Хряпа овладя и добави, за да изравни. 

В добавеното време Фенербахче започна с тройка на Слукас, но при 91:90 за ЦСКА Де Коло реализира два наказателни удара, Кайл Хайнс добави 2 точки, а Де Коло вкара още два фаула и всичко бе ясно. Две тройки до края просто оформиха крайния резултат. 

Де Коло реализира 22 и завърши с КПД от 26 за победителите, Милош Теодосич добави 19, като бе много ефективен, а още четирима играчи приключиха с двуцифрен актив за победителите. За Фенерите Боби Диксън вкара 17, а Екпе Удо, Перо Антич и Луиджи Датоме по 16, но това не бе достатъчно.