От лагера на Голдън Стейт демонстрираха спокойствие, въпреки тежката загуба от Оклахома Сити със 105:133, която означаваше, че шампионите губят с 1-2 в серията, а и ще гостуват в следващия двубой. 

„И друг път сме били в подобна позиция. Когато сме притиснати всеки съумява да повиши нивото на играта си в следващия мач и вярвам, че и сега ще стане така. Не е необходимо да изпадаме в паника, а да играем както умеем“ заяви Клей Томпсън. 

„Ние сме много по-добри от това, което показахме в този двубой, особено в атака. Най-важно е да мислим за своето представяне, а не за това, което ще направи съперника. Пропуснахме много стрели в края на втората част и изведнъж вече губехме с 20 точки. Със сигурност обаче ще се вдигнем“ добави Стеф Къри. 

Уориърс се надяват, че ще спазят традицията през този сезон винаги след загуба да печелят следващия мач, което се е случило 12 пъти досега, а и през миналата кампания, когато губеха в плейофите с по 1-2 от Мемфис и Кливланд, съумяха да спечелят и да триумфират като крайни победители. 

„Те просто ни пребориха и получихме това, което заслужавахме. В НБА често отборът, който е по-амбициран и по-отчаян успява да спечели и днес те просто спечелиха малките битки, а когато допуснеш това срещу подобен съперник, ще имаш проблеми. Ние не се борихме достатъчно здраво, за да останем в мача. Сигурен съм обаче, че ще отговорим както трябва“ заяви треньорът Стив Кър. 

Той защити Дреймонд Грийн за ситуацията, при която играчът на Уориърс ритна в слабините Стивън Адамс и заяви, че случилото се не е умишлено. В Оклахома Сити обаче са убедини, че има умисъл и от НБА ще разгледат ситуацията отново, за да преценят дали трябва да наложат допълнително наказание.