Баскетболистите на Оклахома Сити записаха нова впечатляваща победа над Голдън Стейт и вече са само на победа от големия финал в НБА. 

Тъндър удариха шампионите със 118:94 във второто си поредно домакинство и вече водят с 3-1 победи в серията. Те ще гостуват в мач №5, но дори и да го загубят ще бъдат домакини в шестия. 

Ръсел Уестбрук се отчете с първия си трипъл-дабъл за сезона в плейофите, като приключи с 36 точки, 11 асистенции и 11 борби, а Кевин Дюрант добави 26 точки и 11 овладени топки. Останалите от титулярната петица също бяха на ниво, тъй като Андре Робърсън вкара рекордните в кариерата си 17 точки и добави 12 борби, а и Серж Ибака добави още 17 точки.  

Началото бе трудно за домакините, които вкараха само един от първите 7 опита от игра, но след това избухнаха с няколко точни изстрела, за да се откъснат с 22:8 в средата на първата част. 

Уориърс обаче запазиха спокойствие и успяха да стопят пасива до 26:30 след 12 минути. Във втората част мачът тръгна равностойно, като Гръмотевиците компенсираха пропуските си от игра с често заставане на наказателната линия. 

Това им даде увереност, тъй като имаха и предимство в борбите, а Стеф Къри и компания отново имаха трудностите. Разликата започна да се вдига, за да стигне 20 точки при 66:46, а на почивката остана солидна – 72:53. Уестбрук бе нанизал 21 точки и добавил 9 асистенции, а Дюрант имаше 18 в актива си. От другата страна Стеф Къри имаше 15, но Клей Томпсън бе само с 4. 

Точно последният обаче се разига в третата част, когато наниза 19 от своите 26  точки именно тогава и благодарение на него разликата бе намалена, като в един момент гостите се приближиха до 74:80. Тъндър обаче отново устоя и вдигна аванса си до 94:82 преди решаващите 12 минути, а в тях солидната игра на домакините им помогна да се поздравят с още една страхотна победа. 

Те отново доминираха под двата коша с 56-40, откраднаха 16 топки и принудиха съперника да сбърка 21 пъти. Стеф Къри остана с 19 точки за Уориърс при стрелба от игра 6 от 20, а Дреймонд Грийн пак не бе фактор, като приключи с 6, 11 борби и 6 грешки. Така Голдън Стейт за първи път през сезона загуби поредни мачове през сезона и трябва да спечели три пъти поред, за да стигне отново до битката за титлата.