Баскетболистите на Голдън Стейт направиха първата стъпка към обрата срещу Оклахома Сити, но им предстои още много работа. 

Стеф Къри поведе шампионите със силен мач и те спечелиха със 120:111, за да намалят изоставането си в серията на 2-3 победи. Сега обаче ще гостуват на Тъндър в двубой №6, като в залата на съперника загубиха предишниет си две визити с общо 52 точки. Мачът е в неделя от 4 часа сутринта българско време. 

Уориърс показаха отдаденост и желание и съумяха да стигнат до триумфа, след като водеха почти през цялото време. Къри се отчете с 31 точки, 7 борби, 6 асистенции и 5 откраднати топки, Клей Томпсън добави 27 точки, а от пейката Морис Спейтс вкара 14 за по-малко от 9 минути. 

Шампионите започнаха много енергично и със силна игра в защита успяха да дръпнат с 10 точки в средата на първата част. Стрелбата на гостите не вървеше, но все пак след първия период те губеха само с 4 точки. 

Във втория Голдън Стейт остана напред, но без да успее да дръпне сериозно. На почивката Уориърс водеха с 58:50, но в третата част Тъндър заличи изоставането си и дори поведе за първи път при 68:67. Серия от 11:3 върна аванса на калифорнийци, които бяха напред с 81:77 преди решителната четвърт. 

А тя започна с кош на Шон Ливингстън и тройка на Андре Игуодала и Уориърс дръпнаха с 86:77. Веднага след прекъсването Харисън Барнс също наниза 3 точки, за да вдигне разликата до 12 и до края домакините не погледнаха назад. Все пак разликата падна до 103:98, но Къри отговори с кош и фаул, за да успокои домакините. Открадната топка и нов кош за Стеф направи резултата 111:101 и всичко бе ясно. 

Кевин Дюрант реализира 40 точки за гостите, Ръсел Уестбрук добави 31, но допусна и 7 грешки. Този път Гръмотевиците не успяха да имат предимство в борбите, като по този показател имаше равенство – 45-45 и това също помогна на Голдън Стейт да стигне до крайния успех.