Баскетболистите на Кливланд не допуснаха нова грешка в залата на Торонто и са първият финалист в НБА. 

Кавалиърс спечелиха отново убедително, този път със 113:87 в Канада, за да затворят серията с 4-2 победи и да се класират за втори пореден сезон за битката за титлата, където ще играят с Голдън Стейт или Оклахома Сити. 

ЛеБрон Джеймс наниза 33 точки и за 6-и път поред стига до битката за трофея, Кевин Лав добави 20 и 12 борби, а тимът дава сериозна заявка, че 52-годишното чакане на града за титла от професионален спорт е на път да приключи. 

„Ние имаме отбора и таланта, за да го направим“ заяви треньорът Тайрън Лу, чийто тим изглежда наистина впечатляващо и е със сериозни шансове, който и да бъде съперникът за трофея. 

„Все още не сме доволни. Имаме цел, която не сме постигнали и зная, че момчетата ще бъдат готови за предизвикателството“ каза Кайри Ървинг, който се отчете с 30 точки, а Джей Ар Смит добами още 15. 

Кливланд дръпна с 14 точки на почивката, вкарвайки 10 тройки от 15 опита, но в началото на последната част все още не бе сигурен в успеха, тъй като водеше само с 88:78. Последва обаче серия от 14:3, като ЛеБрон отбеляза 6 точки и сезонът за Торонто приключи. Кайл Лаури водеше Раптърс с 35 точки, а така или иначе канадците изпълниха целта си и се насладиха на отлична кампания. 

„За нас това е безценен опит. Все още не сме там, където е Кливланд, но ще бъдем“ коментира треньорът Дуейн Кейси.