Лидерът на Оклахома Сити Кевин Дюрант бе крайно разочарован след загубата от Голдън Стейт с 88:96 в решаващия 7-и двубой от серията, с което сезонът на тима приключи. 

Тъндър доминираха в първите мачове, поведоха с 3-1 и изглеждаше, че са способни да елиминират шампионите, но не успяха да го направят. 

„Смятах, че това е нашия сезон. За съжаление обаче понякога нещата не се получават така, както си ги планирал. Вярвам, че ще спечеля титлата. Все още съм на 27 години и продължавам да работя. Зная обаче, че нищо не е гарантирано, но съм убеден, че моят момент ще дойде“ заяви Дюрант, който е една от най-големите звезди в Лигата, но ще трябва да почака още малко за шампионски пръстен. 

Бъдещето му също остава неясно, тъй като през лятото той става свободен агент и със сигурност ще привлече сериозен интерес към себе си. Баскетболистът обаче логично обяви, че засега не е мислел по въпроса. 

„Не мога да кажа нищо в момента. Просто не съм мислел. Ще имам време да го направя в следващите седмици. Сега трябва да си почини и да преценя това, което постигнахме през сезона“ добави той. 

Мнозина все пак смятат, че със силното си представяне Оклахома Сити ще има добри шансове да убеди Дюрант да преподпише с тима нов дългосрочен контракт, въпреки че желаещите да го привлекат също ще направят сериозен опит да го убедят да промени ситуацията.