Стеф Къри очаквано бе изключително доволен, след като Голдън Стейт успя да се класира за втори път поред за големия финал в НБА. Уориърс бяха отписани при 1-3 срещу Оклахома Сити, но водени от Къри и Клей Томпсън, успяха да спечелят следващите 3 мача и да стигнат до защитата на трофея си. 

„Знаем, че сме изправени пред сериозно предизвикателство, тъй като Кливланд играе много добре. Те направиха солидна серия в плейофите, но ние ще бъдем готови. Ще имаме план и ще прегърнем с удоволствие подобно предизвикателство“ заяви Къри. 

„Преминахме през много неща, за да стигнем дотук и случилото се със сигурност ни направи по-силни. Ние сме зрял отбор, който съумя да запази увереността си и да постигне изключителна победа. Знаем, че ни очакват още много трудности, но това не ни плаши“ добави той. 

„Много към радостен. Това е страхотно постижение. Бяхме в трудна позиция, срещу силен тим като Оклахома Сити, но намерихме начин да се измъкнем и сега сме на 4 победи от постигането на целта си. Демонстрирахме страхотно сърце и характер и сме щастливи, че стигнахме дотук и продължаваме пътуването“. 

„Ключовият момент бе във втората част в шестия мач. Това бе период, в който Тъндър ни разби при предишните ни две гостувания, но сега успяхме да останем близо до тях и да запазим увереността си. Измъкнахме двубоя и стигнахме дотук“ изтъкна той.