От Голдън Стейт и Сан Антонио ще бъдат първи, които ще проведат срещи със суперзвездата на Оклахома Сити Кевин Дюрант, като те ще започнат другата седмица. 

Уориърс и Спърс са само два от отборите, които силно искат да привлекат играча, а веднага след тях и Тъндър ще направят това, след като вече и осъществиха сериозна сделка, с която искат да покажат, че имат амбиции за титлата. 

Тимовете могат да преговарят със свободните агенти от 00,01 часа на 1 юли, като Голдън Стейт планира в срещата участват Стеф Къри и Клей Томпсън, а от страна на Шпорите ще присъстват Грег Попович и Тим Дънкан. 

Други отбори, желаещи да имат Дюрант са Бостън, Ню Йорк и Уошингтън, но на този етап шансовете им не се считат за особено високи. 

В същото време от ЛА Лейкърс планират да насочан сериозни усилия към привличането на друг свободен агент – Хасан Уайтсайд от Маями. Центърът се утвърди като отличен борец и защитник в лигата и ще бъде приоритет за калифорнийци. 

През последния сезон той се отчете с 14,8 точки, 11,8 борби и 3,7 чадъра, и очакванията са да получи максимален договор от около 22 милиона долара на година.