Една от големите звезди на НБА може неочаквано да се окаже в нов отбор от новия сезон. Според ESPN лидерът на Маями Дуейн Уейд е готов да изслуша предложения и от други тимове, след като първоначалните преговори за оставането му при Горещите не са били особено успешни. 

Това е накарало агентите на баскетболиста да уведомят доста отбори, че гардът е отворен за оферти, макар че доста от тях са реагирали с недоверие. 

Цялата 13-годишна кариера до момента на Уейд е преминала в Маями, където той спечели 3 титли на НБА и мнозина изобщо не смятат, че той би обмислил сериозно да напусне отбора. 

Миналото лято Хийт и Уейд се разбраха за едногодишен контракт на стойност 20 милиона долара. Дуейн направи силна кампания, като записа участие в 74 мача от редовния сезон, което бе най-доброто му постижение за последните 5 сезона и показа, че има още какво да даде на състава, приключвайки с по 19 точки, 4 борби и 4,6 асистенции на мач. 

В Маями все пак се надяват, че ще успеят да го задържат, макар че тимът иска да направи същото и с Хасан Уайтсайд и Луол Денг. Центърът е цел на доста други отбори благодарение на невероятното си представяне през кампанията, като за него също ще трябва да бъде отделена солидна сума.