Лос Анджелис ще почете подобаващо баскетболната икона Коби Брайънт, след като общината обяви, че утрешния ден ще бъде посветен на легендарния гард. 

След 20 години с екипа на ЛА Лейкърс Коби прекрати кариерата си през пролетта, след като стана 5 пъти шампион с Езерняците и се изкачи до трето място в листата на най-добрите реализатори в историята, като надмина дори Майкъл Джордан. 

„Това е начин град Лос Анджелис да благодари на Коби Брайънт за неговата отдаденост и стремеж към съвършенство. В продължение на 20 години ние бяхме облагодетелствани от това да видим невероятния му талант, така че на 24 август ще се съберем, за да му кажем „Благодарим ти, Мамба” се казва в съобщението. 

24-ия ден на 8-ия месец от годината е много подходящ, тъй като именно с тези два номера Брайънт носеше радост на феновете с изключителни изпълнения под двата коша. Той ще бъде почетен и заради своите благотворителни инициативи. 

Церемонията ще се състои в кметството на града, като засега не е ясно дали всяка година на тази дата ще се честват изключителните постижения на Брайънт.