Суперзвездата на НБА и Голдън Стейт планира да подпише нов договор с тима, когато настоящият изтече след края на новия сезон. 

През следващото лято двукратният МВП в Лигата за първи път ще бъде свободен агент и поне на този етап смята, че ще се обвърже отново с Уориърс, където премина цялата му кариера до момента. 

„Да, оптимист съм, че ще се върна, но това е въпрос, който няма да позволя да влияе на играта ми. Искам да продължа да играя тук, защото ми харесва“ заяви той при откриването на тренировъчния лагер на калифорнийци. 

Къри ще получи 12 милиона долара за новата кампания, когато ще бъде едва четвърти по-заплата в отбора след Кевин Дюрант (26,5 милиона), Клей Томпсън (16,6) и Дреймонд Грийн (15,3). Очакванията са обаче новият му контракт да бъда за по над 30 милиона долара на сезон. 

„Надявам се, че тази тема няма да доминира през сезона. Ще мисля за това през следващото лято“ изтъкна гардът, чийто тим е амбициран да се върне на върха след разочароващото поражение от Кливланд във финалите през юни. 

С идването на Кевин Дюрант Голдън Стейт се превръщат в истинско страшилище за съперниците. Тимът спечели рекордните 73 мача през редовни сезон, но сега се цели в титлата, а не в нови рекорди.