Кевин Дюрант води подготовка с новия си отбор от няколко дни и вече изглежда, че той ще бъде главната фигура в състава, въпреки че Голдън Стейт разполага със Стеф Къри, Клей Томпсън и Дреймонд Грийн. 

„Той няма нужда да свиква с нас. Ние трябва да свикнем с него“ заяви Андре Игуодала, което ясно показва какъв ще бъде стремежът на тима. 

„Той доминира, когато е на игрището и в нападение е изключителен, което разбира се е страхотно за нас“ изтъкна треньорът Стив Кър. 

„Момчетата около мен ме карат да бъда агресивен и да стрелям колкото мога повече, което е прекрасно за мен. Всеки се опитва да направи така, че да се чувствам комфортно“ сподели суперзвездата. 

С неговото привличане основният проблем за Кър ще бъде балансът в тима, като очакванията са това да се отрази най-много на Дреймонд Грийн. През миналия сезон крилото имаше средно по 82 докосвания в мачовете, почти колкото Къри, който бе с 86. Сега обаче при бързото движение на топката и способността на Дюрант да завършва нападенията, ситуацията ще се промени. 

„Ние сме опасни, защото никой не знае кой от нас ще завърши. Всеки е способен да има ключово отиграване. Аз съм готов да стрелям. В даден мач мога да имам 25 изстрела, но в друг едва 7. Откакто съм тук нищо не се е променило в играта ми“ казва още Дюрант.