Избраният под №1 от Драфта в НБА Бен Симънс е счупил костица на крака си, която почти сигурно ще го извади от първите мачове на Филаделфия за сезона. 

Кампанията започва на 25 октомври, а понастоящем от Севънтисиксърс не съобщават колко време ще отсъства баскетболиста, който трябва да бъде в основата на възраждането на тима и е считан за играч, способен да се превърне в новата голяма суперзвезда. 

Симънс е пострадал по време на двустранна игра в петък, когато е обърнал глезена си и направените тестове са показали, че има фрактура на петата метатарсална костица. 

Според специалистите подобен тип контузия обикновено се нуждае от операция, а възстановяването след това е около 8 седмици, така че е много вероятно австралиецът да пропусне двубоите от края на октомври и ноември и да се върне в началото на декември. 

Случилото се с него обаче е поредният проблем в последните години за Филаделфия. Нерленс Ноел пропусна първата си кампания, а избраният под №3 през 2014-а Джоел Ембийд все още не е дебютирал заради операции на десния крак. Джалил Окафор, взет миналата година също под №3, не играя в края на сезона заради операция на коляното, като още се оплаква от болки в него.