Дуейн Уейд остана изключително доволен, след като изигра първите си минути за Чикаго Булс. Тимът му обаче загуби в първата си контрола преди сезона от Милуоки с 91:93 в своя „Юнайтед Сентър“. 

Израстнал в района, гардът прекара 13 години в Маями, като спечели 3 титли, но през това лято не се разбра за нов договор и напусна Флорида, за да облече екипа на Биковете. 

„Беше страхотно да изляза пред феновете и да чуя по време на представянето си „от Чикаго, Илинойс“ бе невероятно вълнуващо“ заяви Уейд, който бе първият представен играч и бе посрещнат с бурни овации. 

Ветеранът остана на паркета само 12 минути, което бе очаквано, като се отчете с 6 точки при стрелба от игра 2 от 3, като реализира и двата си изстрела от тройката. Очаква се през новия сезон той да стреля много отдалеч, след като през миналия бе 7 от 44 за Горещите от дистанция. 

„Мисля, че Дуейн се справи отлично. Той игра с голяма енергия, показа колко е работил върху стрелбата си за 3 точки и със самото си присъствие бе изключително полезен. Той без съмнение е играч, от когото младите ще научат много“ каза треньорът Фред Хойбърг. 

Джими Бътлър и Дъг Макдермът вкараха по 13 точки за домакините, а за победителите най-резултатен бе Грег Монро с 15 точки за 17 минути от пейката. 

Други резултати от контроли: Мемфис – Орландо 102:97, Далас – Шарлът 95:88, Торонто – Денвър 106:108, Финикс – Сан Антонио 91:86, Портланд – Юта 98:89.