Баскетболистите на Лукойл Академик не успяха да се класират за Шампионската лига, след като загубиха от румънския Орадя във втория мач с 58:70. Преди два дни те спечелиха едва с 2 точки разлика в зала „Универсиада”, така че сериозното им поражение ги обрече на неуспех. Тимът на Тони Дечев все пак се класира по право за другия турнир, този за ФИБА Къп. 

Причината за загубата до голяма степен се дължеше на лошото начало, тъй като след първата част Студентите изоставаха с 12:27. След това те нямаха нужното постоянство, за да променят развоя на събитията. 

Във втората Лукойл съумя да навакса доста голяма част от изоставането си, като се приближи малко преди почивката до 33:39, а преди второто полувреме румънците водеха с 8. 

Те обаче не допуснаха обрат, въпреки че в средата на третата част разликата бе свалена на 5 точки на два пъти, а след това и до 4 при 42:46. За оставащите 5 минути до края на периода обаче, българският тим вкара едва точка и пасивът му се увеличи до 43:57, което реши всичко. 

Лукойл успя едва в 34% от стрелбите си от игра срещу 44% за домакините, а освен това българите направиха цели 15 грешки срещу 8 за съперника. Саша Загорац вкара 12 точки за Академик, а Павлин Иванов добави 11. За домакините Шон Барнет се отчете с 28.