Суперзвездата на Кливланд Кавалиърс и НБА ЛеБрон Джеймс призна, че тимът му е имал желание да привлече Дуейн Уейд и двамата отново да играят заедно, но просто не е можел да си го позволи. 

Гардът напусна Маями след 13 години в отбора, след като влезе в конфликт с ръководството по отношение на новия си договор и се завърна в родния Чикаго, подписвайки за 2 години с Биковете срещу 47 милиона долара. 

Шампионите от Кливланд нямаше как да му предложат подобни пари заради солидните довогови на Джеймс, Кайри Ървинг, Кевин Лав и Тристан Томпсън и Уейд би получил едва 3,5 милиона при тях, което естествено означаваше, че преминаването му в отбора не може да се осъществи. 

„Ние просто не можехме да си го позволим. Просто е. Аз винаги съм подкрепял момчетата, с които съм играл. Това бе негово решение и аз го подкрепям. Говорихме на няколко пъти, но той просто искаше да се върне в Чикаго и това бе отличен ход за целия град и обществото” заяви ЛеБрон, който игра 4 поредни финала докато бе с Дуейн в Маями, печелейки два от тях. 

Треньорът Тайрон Лу пък добави: „Кой не би искал да разполага с бъдещ член на Залата на Славата? Да, искахме го, разбира се, но нещата не се развиха както се надявахме”.