71-ият сезон в Националната баскетболна асоциация стартира тази нощ, а феновете вече се настройват за трета поредна битка за титлата между Кливланд и Голдън Стейт. 

Двата тима си размениха по един триумф през 2015 и 2016, като впечатляващия обрат на Кавалиърс от 1-3 във финалната серия до 4-3 ще се помни дълго. 

През лятото Уориърс взеха мерки да избегнат нещо подобно в края на сезона, като убедиха Кевин Дюрант да подпише с тях и това ги превръща в новия суперотбор на Лигата, защото със Стеф Къри, Клей Томпсън и Дреймонд Грийн те наистина изглеждат впечатляващо. 

ЛеБрон Джеймс и Кайри Ървинг обаче със сигурност ще се искат отново да стигнат до върха, а и вече имат самочувствие, че могат да го направят. Кавс изглеждат без конкуренция на Изток, въпреки че Бостън, Индиана, Торонто и Чикаго имат амбиции да ги детронират. 

„Не гледаме чак толкова напред. Започваме процес и искаме през април да бъдем на топниво, но няма как да изпреварим събитията. Необходимо е да работим ежедневно, да се подобряваме и да се надяваме, че ще останем здрави, което не е без значение“ заяви ЛеБрон. 

Битката за плейофите в конференцията също се очаква да бъде много интересна, като сред кандидатите за Топ 8 със сигурност влизат Шарлът, Ню Йорк Никс, Детройт, Атланта, Милуоки и Уошингтън. 

На Запад едва ли някой ще може да спре Голдън Стейт, макар и нов рекорд през редовния сезон след 73-9 през миналата кампания, да изглежда невъзможен. А и в крайна сметка не това е голямата цел. 

Сан Антонио със сигурност ще остане фактор, но сякаш най-сериозна се очертава конкуренцията от ЛА Клипърс. Амбиции имат още в Портланд, Юта, Хюстън, Мемфис, Оклахома Сити и Минесота, така че и тук борбата за елиминациите ще бъде оспорвана. 

10 отбори тръгват с нови треньори, като редовният сезон ще продължи до 12 април догодина. Само 3 дни след това стартират и плейофите, а Мачът на Звездите ще се състои на 19 февруари в Ню Орлийнс, след като домакинството на Шарлът бе отнето. Финалната серия е от 1 до 18 юни.  

Тази нощ играчите на Кливланд  ще получат шампионските си пръстени на почивката на мача с Никс, а другите два двубоя от първия ден са Портланд – Юта и Голдън Стейт – Сан Антонио.  

При всички положения е ясно, че феновете могат да очакват много вълнуващи изпълнения, емоции, драматични развръзки и здрави битки през цялото време, а пък кой знае, може прогнозите за сигурен нов финал между Кавс и Уориърс да не се оправдаят.