Новото попълнение на Голдън Стейт Кевин Дюрант опита да запази спокойствие, но естествено не бе доволен след разгромната загуба със 100:129 от Сан Антонио на старта на сезона в НБА. 

Уориърс са считани за абсолютни фаворити за титлата, но стартираха лошо и са далеч от това, което показаха миналия сезон, когато тръгнаха с 24 поредни успеха и победиха в първите си 36 домакинства. 

„Това определено е шамар за нас, който обаче ще ни събуди. Може би бяхме малко напрегнати преди мача и всички сме разочаровани от случилото се. Не трябва обаче да изпадаме в паника. Това е едва първия от 82 мача. Със сигурност обаче трябва да се подобрим“ коментира Дюрант, който вкара 27 точки при стрелба от игра 10 от 17. 

„Очевидно не бях подготвил отбора за игра. Всички сме недоволни. Ясно е, че Кевин ще пасне във всеки отбор. Не става въпрос за него или за някой друг конкретно, а за целия отбор като цяло, който не бе на ниво“ изтъкна треньорът Стив Кър.

Неговият тим бе надигран по всички показатели, включително Шпорите имаха предимство от 26-4 при точките от втори шанс, а при точките от пейката водеха с 54-16. „Проблемът не бе в атака, а в защита. Трябва да вземем мерки“ сподели Стеф Къри.