Баскетболистите на Кливланд Кавалиърс започнаха по шампионски новия сезон в НБА, след като разбиха Ню Йорк Никс със 117:88 и показаха, че отново ще се стремят към върха. 

По традиция преди мача играчите получиха шампионските си пръстени за титлата спечелена през юни, след знаменит обрат срещу Голдън Стейт, а след това и шампионското знаме бе издигнато в залата. 

Впоследствие ЛеБрон Джеймс поведе своите към убедителна победа, като започна кампанията с трипъл-дабъл – 19 точки, 11 борби и 14 асистенции, който бе 43-и в кариерата му. Кайри Ървинг добави 29, а Кевин Лав се отчете с 23 точки и 12 борби за успеха. 

Ключова за триумфа се оказа третата част, в която Кавалиърс направиха серия от 20:4, за да дръпнат със 74:53 и след това спокойно контролираха събитията на игрището. Ървинг отбеляза 19 от своите точки през периода, който бе спечелен с 34:19. 

Кармело Антъни вкара 19 точки за Никс, Дерик Роуз направи официален дебют със 17, а Кристапс Порзингис се отчете с 16 за гостите, които губеха с 13 точки във втората част, но на почивката съумяха да намалят изоставането си само на 2. Това обаче не им помогна.